Росіянам масово відмовляють у ПМП до Туреччини

Росіянам масово відмовляють у ПМП до Туреччини

Росіяни зіткнулися з проблемами з отриманням та продовженням туристичної посвідки на проживання у Туреччині. Практично у всіх регіонах почав різко зростати відсоток відмов у ПМП, а продовження проживання стало найболючішим питанням для більшості росіян, що перебралися до Туреччини.

Відмова у ПМП

Складнощі фіксуються у всіх найбільших містах, де проживають вихідці з рф — Стамбулі, Анталії, Кемері, Бодрумі, Мармарисі та інших. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Мiнфiн».

За словами візового консультанта з Туреччини, проблема має масовий характер, а вимоги до документів на ПМП адміністрації міста в кожному регіоні можуть відрізнятися. Зараз багато хто намагається оформити не туристичний, а інші посвідки на проживання, наприклад, купують нерухомість.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Про труднощі у продовженні розповіли три росіянина з Бодрума, Мармаріса та Анталії. За словами жителя Бодрума (найдорожчих курортів), багато хто змушений виїжджати до росії, ЄС та інших країн. Він вважає, що у Бодрумі спостерігається дуже високий відсоток відмов — близький до 90%.
В інших туристичних містах Туреччини також ускладнюється ситуація з ПМП, місцеві адміністрації вимагають для продовження виду проживання набагато більше документів — витяги з турецьких банків із щомісячними надходженнями на рахунок. Зазвичай на сім’ю із трьох осіб це близько $2000 щомісяця.

Туристичний ПМП був дуже популярним і дозволяв перебувати в країні до року. Для його отримання раніше була потрібна лише оренда нерухомості та місцева страховка.

Минулого року росіяни стали найбільшими покупцями нерухомості у Туреччині серед іноземців, посівши чверть цього ринку. Вони придбали в Туреччині понад 16 000 об’єктів — утричі більше, ніж роком раніше.

Число оформлених росіянам ПМП склало 153 тисячі, і це також рекорд серед усіх іноземних громадян у Туреччині.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *