Росіяни атакували десятки магістральних об’єктів енергомережі України протягом ночі та ранку

Росіяни атакували десятки магістральних об’єктів енергомережі України протягом ночі та ранку

Внаслідок нічної та ранкової атаки росіян по Україні в енергосистемі уражені десятки магістральних об’єктів мережі, і цей масштаб ураження є глобальним. Про це повідомив голова правління ПрАТ «Національна енергетична компанія Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі “Радіо Свобода“.

За його словами, це безпрецедентна кількість ракет, випущених по енергосистемі за час широкомасштабного вторгнення. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

«Енергосистема не втратила своєї цілісності. Енергосистема працює. Ситуацію ми контролюємо. Ми також отримуємо певний обсяг електроенергії із Європи. Тому що наша енергосистема пов’язана з європейською. Це загалом картинка. У багатьох регіонах є досить значні і масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури. Їх масштаб викликаний масштабами самої атаки… Навіть минулої зими атаки, спрямовані на нашу енергосистему, не були настільки великими, як атака цієї ночі. Тому у багатьох регіонах є обмеження електропостачання», – сказав Кудрицький.

За його словами, ці обмеження є контрольованими.

«Також вони потрібні нам для того, щоб не перевантажити елементи мережі, що залишилися в роботі, які не є пошкодженими», – додав глава «Укренерго».

Росіяни атакували десятки магістральних об’єктів енергомережі України протягом ночі та ранку

Кудрицький зазначив, що найважча ситуація в Харкові, де російська армія «буквально намагалася знищити» усі основні енергетичні об’єкти, що живлять місто.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Якщо у Харківській області ситуація з електропостачанням стабільна, то у місті Харків ситуація з електропостачанням – дуже складна. І зараз ми займаємося насамперед відновленням електропостачання саме у місто Харків», – додав Кудрицький.

У Міненерго наголосили, що сьогоднішній удар – наймасштабніша атака на українську енергетику останнім часом. Про удари, зокрема, по енергетичній інфраструктурі, повідомляли у Харкові, Запоріжжі, Дніпропетровщині, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Львівській, Полтавській області.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *