Росія зібралася судитися з Україною через відсутність води в Криму

Поплічники російських окупантів в анексованому Криму заявили про намір подати проти України судовий позов про компенсацію збитку, який нібито завдала півострову водна блокада.

Ініціативу про судовий позов висловив 10 березня поплічник окупантів, самозваний «спікер Державної Ради Криму» Володимир Константинов. Що не дивно «відстоювати» свою правоту поплічник збирається в російських судах. Хоча погрожує потім піти й в міжнародні.

«Настане момент, коли ми зможемо пред’явити ці позови повною мірою. Це початок великої претензійної роботи, тому що слідом у нас енергетична блокада, транспортна блокада – це мільярди, які ми були змушені витратити та ще витратимо», – сказав Константинов.

Крім того, колаборант зажадав від своїх підлеглих створити йому картину «збитку», який нібито завдали дії України.

«Прошу підготувати візуальну картинку, зняти з квадрокоптера Північно-Кримський канал – як зараз він виглядає, в якому страшному стані. Нам дісталася серйозна екологічна проблема, яка виникла на місці колишнього каналу», – заявив Константинов.

Раніше ми писали про те, що ситуація з водою в окупованому Криму далека від хорошої: водосховища півострова майже спустошені, річки міліють і пересихають.

Нагадаємо, Київ планує завершити добудову загороджувальної дамби на 107 кілометрі Північно-Кримського каналу. Дамба унеможливить постачання води на окупований Росією Крим до повної деокупації півострова, а також поліпшить меліорацію в Херсонській області.

Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *