Росіяни пропонують переорієнтувати «Північний потік-2» на Калінінград

У російському “Газпромі” побоюються загрози нових санкцій від США. У зв’язку з цим, компанія поки вирішила призупинити трубоукладку по морю.

Так, “Північний потік-2” доведеться тимчасово переорієнтувати на внутрішні потреби. Це дасть Російській Федерації хоч якусь вигоду, стверджують експерти.

“Трохи в більш довгостроковій перспективі можна законсервувати ці труби. Справа вся в тому, що в американському законі є положення, яке дозволяє зняти санкції, але тільки в тому випадку, якщо винуватець санкцій доведе, що він змінив свою поведінку. Я не думаю, що Росія готова змінювати свою зовнішню політику “, – заявляє партнер інформаційно-консалтингової компанії RusEnergy.

Відомо, що перспективи зняття санкцій поки незначні.

“Виходом може бути, наприклад, частина труби можна використовувати для того, щоб на середині шляху її взяти і загорнути, наприклад, в Калінінград і зробити газопостачання Калінінграда замість того, щоб возити туди скраплений природний газ, як планується зараз”, – резюмують експерти.

Нагадаємо, що незважаючи на позицію США, російський газопровід «Північний потік-2» буде добудований. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, проте точну дату закінчення будівництва політик не назвав.

Раніше повідомлялося, що українська компанія приєднається до будівництва “Північного потоку-2“: недавно вітчизняне підприємство Екорембуд, виграло відповідний тендер в Санкт-Петербурзі. Про це повідомляють ЗМІ.

Вказується, що в рамках своєї діяльності компанія буде займатися монтажними роботами.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *