Російські шпигуни можуть стежити за військовими базами з українськими солдатами - МО Британії

Російські шпигуни можуть стежити за військовими базами з українськими солдатами – МО Британії

Міністерство оборони Великої Британії попередило, що російські шпигуни можуть використовувати безпілотники для стеження за британськими військовими базами, де проходять підготовку українські солдати. Про це пише “ЄП” з посиланням на The Times.

У поширеній серед британських військових інструкції, вказано, що російські спецслужби зацікавилися операцією Interflex, у межах якої Британія спільно із союзниками забезпечує підготовку українських військових. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Капітал».

Крім того, росія може використовувати безпілотники для шпигування використовувати за військовими базами в Британії, а також шукає військових інструкторів, намагаючись отримати від них інформацію.

“Існують реальні загрози шпигунства і підривної діяльності, пов’язані з підготовкою ЗСУ у Великій Британії. Вони охоплюють використання дистанційно пілотованих авіаційних систем і фізичної розвідки, віртуальні і фізичні підходи до тих, хто забезпечує тренування, та інтерес з боку журналістів-розслідувачів”, – ідеться в інструкції.

Водночас, у Міноборони Британії не мають достатньо доказів щодо використання росією безпілотників для шпигунства за навчаннями Interflex.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Цей уряд дуже серйозно ставиться до безпеки наших військових закладів. Існує ціла низка надійних заходів для захисту наших людей і об’єктів”, – заявив речник відомства.

Застереження британської армії перегукуються з методами російського шпигунства в інших країнах Європи.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *