Російського пропагандиста, директора телеканалу "RT", судитимуть за заклики вбивати українських дітей

Російського пропагандиста, директора телеканалу “RT”, судитимуть за заклики вбивати українських дітей

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора російського пропагандистського телеканалу «Russia Today» за фактами публічних закликів до геноциду (ч. 2 ст. 442 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений в одному з ефірів своєї авторської програми публічно закликав топити і спалювати українських дітей. Цей сюжет вийшов у телевипусках «Russia Today», на власному каналі пропагандиста YouTube та Телеграм-каналі, які налічують декілька сотень тисяч підписників. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

Російського пропагандиста, директора телеканалу "RT", судитимуть за заклики вбивати українських дітей

Він налаштовує російську аудиторію проти українців та закликає фізично знищити український народ. Згідно висновку експертизи ці висловлювання є публічними закликами до геноциду українців.

Раніше, за публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генпрокурора директора російського пропагандистського телеканалу «Russia Today» визнано винним у публічних закликах до геноциду та насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (ч. 2 ст. 442, ч. 3 ст. 109 КК України). Йому призначено максимально можливе за санкціями статтей покарання – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *