Росія викрадала дані АНБ за допомогою «Антивіруса Касперського»

Газета The Wall Street Journal повідомила, що російські хакери отримали доступ до файлів американського Агентства національної безпеки завдяки антивірусу «Лабораторії Касперського».

Джерела газети розповіли, що співробітник АНБ скопіював на персональний комп’ютер засекречену інформацію для роботи вдома. На його комп’ютері був встановлений антивірус «Касперського», що і дозволило хакерам отримати доступ до цієї інформації. Інцидент стався в 2015 році. Незабаром після цього співробітника відсторонили від посади.

Джерела не вважають, що співробітник АНБ спланував витік інформації. Він працював в елітному хакерському підрозділі агентства, яке займається розробкою програм та інструментів для зламування комп’ютерів і мереж за кордоном, а також збору розвідувальної інформації.

Завдяки отриманій інформації російські хакери дізналися, як працює американська система кібер шпигунства і, ймовірно, тепер має кращі можливості для захисту від нього.

Нагадаємо, що Україна ввела санкції проти російських розробників антивірусів «Доктор Веб» і «Лабораторія Касперського» ще в 2015 році.

13 вересня Департамент внутрішньої безпеки США заборонив всім урядовим установам використовувати продукти «Лабораторії Касперського».

Рішення було прийнято через побоювання, що російські спецслужби можуть використовувати продукти «Касперськог», щоб отримати доступ до американських урядових систем і мереж.

Спецслужби США підозрюють, що в керівництво «Лабораторії Касперського» щонайменше з 2012 року було влаштовано осіб причетних до російських спецслужб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *