Розенко: середня зарплата сягне 10 тис грн ще до вересня

Віце-прем`єр Павло Розенко в інтерв`ю “5 каналу” заявив, що середня зарплата в Україні в 2018 році може зрости до 10 тис. грн.

“Це реальні цифри… Станом на листопад 2017-го року середня зарплата вже становила близько 7,5 тис. грн. Це при мінімальній зарплаті 3200 грн. Вже зараз ми з 1 січня ми підвищили на 18% заробітну плату. Я переконаний, що станом на вересень (2018 року – ред.) середня зарплата може досягнути 10 тис. грн. І це не штучне регулювання урядом, а чіткий і прогнозований економічний процес”,– зазначив П. Розенко.

Віце-прем`єр також розповів, що у 2017 році на 40–50% відбулося зростання (оплати праці – Ред), в першу чергу, у бюджетній сфері.

“Це зобов`язання уряду, там було найбільше зростання зарплат, і це соціально справедливо: вчителі, лікарі, працівники культури, соціальної сфери отримували невеликі зарплати… Ми продовжимо це зростання у 2018 році… Підвищується мінімальна зарплата, а отже всі посадові оклади всіх бюджетників автоматично, плюс окремо на 25% ми гарантуємо збільшення зарплат освіті”, – наголосив урядовець.

Він додав, що уперше за багато років Україна увійшла в новий рік практично без боргів по зарплаті бюджетникам.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *