Розкрито шахрайство з артилерійськими мінами на 270 млн гривень для ЗСУ

Розкрито шахрайство з артилерійськими мінами на 270 млн гривень для ЗСУ

Військові контррозвідники Служби безпеки розкрили корупційну схему, яка призвела до порушення державного замовлення на виготовлення значної кількості боєприпасів для Збройних Сил України напередодні повномасштабного вторгнення рф, – повідомляє пресцентр СБУ.

Корупційна діяльність пов’язана з виконанням оборонного контракту щодо постачання артилерійських мін українській армії на загальну суму приблизно 270 мільйонів гривень. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

За результатами слідства, у схему залучені керівники трьох приватних компаній, які були обрані для виконання замовлення від Міністерства оборони на виготовлення цих боєприпасів.

Згідно з підписаними контрактами, підприємства повинні були поставити бойові засоби до лютого 2022 року. Проте до цієї дати вони доставили лише обмежену кількість мін, які, виявилося, були браковані через використання неякісного пороху. Тож боєприпаси визнані непридатними для використання в реальних бойових умовах і можуть вплинути на функціонування артилерійської зброї.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Факти махінацій виявили під час тестувань артилерійських мін спеціалістами оборонного відомства.

Відбраковану партію засобів ураження повернули виробникам для виправлення дефектів. Однак, підприємства до цього часу не усунули технічні проблеми в військовій продукції, що призвело до того, що захисникам України не було поставлено жодної одиниці боєприпасів згідно з укладеним державним замовленням.

На основі зібраних доказів, двом керівникам зазначених компаній було оголошено про підозру згідно зі статтею 190 частина 4 Кримінального кодексу України (шахрайство великих розмірів). Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *