Розміщення українських біженців вартуватиме Європі 43 млрд євро

За оцінками економіста Брюссельського аналітичного центру Bruegel Жолта Дарваса, розміщення мільйонів українських біженців може обійтися країнам ЄС в 43 мільярди євро у 2022 році.

Оцінки засновані на припущенні, що загальна кількість біженців, які переїдуть з України в ЄС, складе 5,7 мільйона осіб. При цьому дві третини з них зажадають державної підтримки в середньому на дев’ять місяців.

За оцінками аналітичного центру, більшість витрат, швидше за все, понесуть в основному чотири країни-члени ЄС, що межують з Україною. Це Польща, Угорщина, Румунія і Словаччина.

Згідно з його прогнозами, витрати складуть 21 млрд євро (3,3% ВВП) для Польщі, 5,4 млрд євро (2,1%) для Румунії, 3,3 млрд євро (2,0%) для Угорщини і 2,5 млрд євро (2,4%) для Словаччини.

Нагадаємо, 3,5 млрд євро виділить Рада ЄС країнам з союзу для облаштування та забезпечення потреб біженців з України.

Кошти спрямують у країни, з якими межує Україна і які фактично опинилися «на лінії фронту» міграційних процесів, а також для інших європейських країн, де кількість біженців з України після початку російської агресії перевищила 1% від загальної кількості населення.

Таке рішення дозволить знизити тиск на бюджети європейських країн, що приймають у себе українців.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *