Розслідування зловживання владою судді київського райсуду завершено НАБУ і САП

Розслідування зловживання владою судді київського райсуду завершено НАБУ і САП

17 травня 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою судді одного з районних судів м. Києва у зловживанні владою та внесенні до ухвали завідомо неправдивих відомостей. Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що в листопаді 2020 року суддя ухвалила незаконне рішення про зняття арешту з 110,7 тис. євро та 9,3 тис. доларів США, посилаючись на нібито належність цих коштів не обвинуваченому у справі, а зовсім іншій особі. Насправді таке рішення було ухвалено завідомо незаконно. По-перше, суддя в принципі не мала права розглядати це питання. По-друге, клопотання про зняття арешту не містило жодних відомостей про обвинуваченого, у якого були вилучені кошти, та будь-якого підтвердження належності цих коштів іншій особі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Підозрюваній інкримінують розгляд цього клопотання за відсутності заявника, його представника та прокурора, а також внесення в постановленій ухвалі завідомо неправдивих відомостей про нібито подачу представником заявника до суду заяви про розгляд клопотання без його участі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

30 березня 2023 року судді було повідомлено підозру, а 17 квітня 2023 ВАКС обрав служительці Феміди запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 805,2 тис. грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *