Саакашвілі вважає, що звільнення керівництва ДАБІ – початок знищення системної корупції

Глава Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі вважає, що необхідність швидкого реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) та подальше звільнення урядом її керівництва свідчать про початок серйозних змін в архітектурно-будівельній сфері.

“Те, що зараз відбувається, є абсолютно неприйнятним. Зараз все блокується. Крім того, що вони гроші беруть за вирішення, вони взагалі інших рішень не приймають. Потрібен новий керівник на перехідний період, поки тривають зміни в системі. Протягом тижня можна все налагодити і продемонструвати результат”, – сказав Саакашвілі під час робочої зустрічі з народними депутатами та представниками будівельного бізнесу.

Саакашвілі зазначив, що викорінити повністю корупційну складову при видачі дозволів на будівництво можливо через півроку за умови підтримки цієї ініціативи Зеленського парламентом, який може прийняти відповідний законопроект.

За його словами, рішення уряду – це суттєвий крок у боротьбі з корупцією, а повна зміна керівництва ДАБІ “означає, що централізованої корупції в Україні з видачі будівельних дозволів більше немає”.

Як наголошується, незабаром у комітеті Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування буде розглянуто законопроект, який змінить всю систему чинних органів.

“Нова система повинна ліквідувати монополію на видачу дозволів, оскільки буде схожа на систему приватних нотаріусів, де існує прозора і чесна конкуренція, а тому ніхто не буде зацікавлений брати хабарі”, – зазначив Саакашвілі.

Також він додав, що протягом декількох днів законопроект повинен пройти всі процедури і бути внесений в Раду на розгляд народних депутатів. “Є чітка позиція президента Зеленського. Є позиція ринку. Залишилося технічно пройти всі процедури всередині парламенту. Але процес уже запущено”, – підсумував він.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *