САП порушила справу проти директора НАБУ за сприяння в розкраданні коштів Укроборонпрома

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом приховування директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником інформації про причетність детективів НАБУ до корупції в оборонній сфері.

Про це повідомив голова САП Назар Холодницький в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що НАБУ заховало 87 листів з матеріалів справи про корупцію в “Укроборонпромі”, в яких, зокрема, йдеться про отримання хабарів співробітниками бюро.

Також Холодницький впевнений, що особисто Ситник був проінформований про хабарництво його підлеглих.

“Я вважаю, що він знав”, – заявив прокурор.

Він додав, відкрив кримінальне провадження за даним фактом і передав його для розслідування в Держбюро розслідувань.

“Мною зареєстровано кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень при приховуванні (НАБУ) цих фактів”, – підкреслив Холодницький.

Він також повідомив, що має намір найближчим часом забрати у НАБУ всі кримінальні провадження, пов’язані з оборонною сферою, і передати їх для розслідування іншим правоохоронним органам.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив на засіданні ТСК, що журналісти сфальсифікували дані листувань фігурантів розслідувань у Держконцерні “Укроборонпром”.

Також Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що не всі матеріали розслідування Бігуса збігаються із речовими доказами.

Президент України Петро Порошенко звільнив з посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого підозрюють у махінаціях в оборонній галузі.

Раніше Верховна Рада доручила Тимчасовій слідчій комісії розслідувати розкрадання в “Укроборонпромі”.

Тим часом Президент Петро Порошенко, коментуючи скандал навколо “Укроборонпрому”, наголосив, що ані прізвища, ані посади нікого не врятують і винні будуть притягнуті до відповідальності, якщо факти провини будуть доведені.

Зазначимо, програма “Наші гроші” випустила розслідування, у якому йдеться, що син заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського — Ігор є учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі України. Олег Гладковський, своєю чергою, є близьким другом президента Петра Порошенка. За даними розслідувачів, керівництво концерну Укроборонпром знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Президент України підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов’язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.

Прямий

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. Rostyslav Kravets
    Rostyslav Kravets says:

    В этой новости прекрасно все. #Шмитьковцы на деле показали чем они занимаются в действительности. #НАБУ необходимо срочно расформировать, а средства потраченные на их содержание просто вычесть из кредитов МВФ.

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *