САП: судді та працівниці райсуду Києва повідомлено про підозру

Учора, 27 квітня 2018 року, судді Подільського районного суду м. Києва, а також заступнику керівника апарату цього ж суду повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України («Зловживання впливом»). Про це повідомила на своїй сторінці у facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 

Підписав підозру судді особисто Назар Холодницький, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Установлено слідством: заступник керівника апарату Подільського районного суду м. Києва у змові зі суддею цього ж суду вчинили умисні дії, в результаті яких одержали неправомірну вигоду в сумі 10 тис дол США. Вони обіцяли в обмін на ці кошти вплинути на іншого суддю цього ж суду, аби той ухвалив рішення на користь фізичної особи-позивача, яка вимагала від приватної компанії відшкодувати матеріальні збитки, упущену вигоду та компенсувати моральну шкоду, завдану діями відповідача

Того ж дня детективи Національного антикорупційного бюро України спільно зі співробітниками Головного відділу по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю ГУ СБУ у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за місцем роботи та проживання підозрюваних провели обшуки, у ході цих слідчих дій вилучено частину одержаної неправомірної вигоди. 

Детективи НАБУ здійснюють розслідування за наведеними фактами з жовтня 2017 року. 

Застереження: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *