СБУ блокувала тіньову схему грошових переказів до Криму

Служба безпеки України викрила багатомільйонну протизаконну схему грошових переказів до тимчасово окупованого Криму.

За даними СБУ, організаторами схеми була група осіб з Києва та АР Крим. Вони використовували заборонені в Україні платіжні системи WebMoney, Qiwi, «Мир», що дозволяло уникати оподаткування та залишатися поза моніторингом відповідних установ.

Щоб вивести віртуальні кошти у готівку зловмисники спочатку конвертували їх у біткоїни. Готівка видавалася в офісах у Києві та Севастополі.

У ході санкціонованого обшуку в «офісі» шахраїв у Києві правоохоронці вилучили понад $750 тис., майже $650 тис. євро та значні кошти у гривні.

Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на вилучені грошові кошти.

Для встановлення та притягнення до відповідальності усіх причетних осіб наразі триває слідство.

Досудове розслідування здійснюється за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення Конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення, несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку (ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 361 КК України).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *