СБУ блокувала збут секретних даних із податкової та митниці

Служба безпеки України блокувала несанкціонований збут конфіденційних даних із інформаційно-телекомунікаційних систем податкової та митної служб.

За даними СБУ, кіберфахівці спецслужби встановили, що посадовці ДПС, ДМС і співробітники одного з банків незаконно копіювали та збували відомості з обмеженим доступом.

Чиновники організували оборудку з використанням чат-ботів, інтернет-ресурсів та Telegram-каналів, використовуючи наявність вразливостей у відомчих базах даних.

Спільники налагодили систематичний збут конфіденційної інформації щодо фінансово-господарської діяльності юридичних осіб, експортно-імпортних операцій суб’єктів підприємницької діяльності та іншої інформації.

Під час обшуків в офісах і місцях проживання фігурантів правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, на яких міститься несанкціоновано скопійована інформація з обмеженим доступом, банківські картки та інші докази, що підтверджують вчинення оборудки фігурантами.

Вирішується питання щодо вручення фігурантам повідомлень про підозри у вчиненні злочинів, передбачених статтями 361-2 та 362 Кримінального кодексу. Тривають слідчі дії.

Раніше ДПС викрила шахрайську схему на позабіржовому ринку цінних паперів на понад 21 млн грн.

Встановлено, що низка суб’єктів господарської діяльності провела операції з купівлі-продажу акцій у документарній формі. При цьому реєстрацію цих акцій було скасовано ще в 2009 році рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *