СБУ: бойовики внесли Рубана до списків на обмін

У самопроголошеній “ДНР” очільника громадської організації “Офіцерський корпус” Володимира Рубана внесли у списки для обміну заручників. Про це повідомив очільник СБУ Василь Грицак.

“Ми самі були здивовані, коли отримали цю інформацію. Володимира Рубана заявила до обміну донецька сторона, включила у список тих, в обміні кого вони зацікавлені. Це говорить про те, для кого він справді є цінним”, – зазначив очільник СБУ.

Перебуває під вартою

У червні 2013 року Рубан створив власну громадську організацію “Офіцерський корпус”, а в травні 2014 року разом з організацією з власної ініціативи взявся за звільнення заручників із полону “ЛНР” та “ДНР”.

8 березня Володимира Рубана затримали із арсеналом зброї при виїзді з непідконтрольної Україні території Донбасу, а наступного дня взяли під варту на 2 місяці без права на заставу.

Його звинувачували в підготовці терористичного акту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров’я людей.

Раніше в СБУ заявили, що Надія Савченко у змові з Володимиром Рубаном та керівником “ДНР” Олександром Захарченком запланували перевезти через лінію розмежування зброю, обстріляти урядовий квартал Києва з мінометів, убити президента, а також розстріляти депутатів парламенту зсередини.

Надію Савченко також взяли під варту, вона там перебуватиме до 20 травня 2018 року.

Пан Грицак також стверджував, що у листопаді 2017 року пан Рубан провіз до України на цьому ж мікроавтобусі велику партію зброї, зокрема чотири міномети та два ручні протитанкові гранатомети.

Ускладнить переговори

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко зазначила, що включення бойовиками пана Рубана до списків “ускладнює переговори про обмін заручників”.

“Це правда. Кілька тижнів тому бойовики включили в свої хотєлки і таку. Мовляв, Володимир попросив бойовиків його звільнити і вони вимагають від “хунти” віддати “офіцера”. Все це виглядає дуже дивно. Й ускладнює й без того непрості переговори про звільнення наших хлопців”, – розповіла пані Геращенко.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. Василий Викторович Чабанов
    Василий Викторович Чабанов says:

    Бойовики можуть включити до свого списку будь-кого. Рубан на це погодився? Як він міг звернутися до бойовиків сидячі в в’язниці? Вертухай маляву передав?

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *