СБУ викрила конвертцентр із обігом 5 млрд грн

Кіберфахівці Служби безпеки України припинили у Харкові діяльність потужного конвертаційного центру, загальний обіг коштів якого складав понад 5 млрд грн.

За даними СБУ, посадовці фіктивних суб’єктів господарювання вносили неправдиві відомості до Єдиного реєстру податкових накладних.

Вони фактично проводили безтоварні операції, тобто здійснювали так звану податкову «скрутку», що спричинило збитки держбюджету в особливо великих розмірах.

У ході проведення масштабних обшуків в офісних приміщеннях, місцях проживання фігурантів, автомобілях та банківських установах правоохоронці виявили необліковані 7 млн грн.

Також вилучено понад 50 печаток фіктивних підприємств, їхні установчі документи, фінансово-господарську документацію, електронні носії інформації та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність. Тривають слідчі дії.

У жовтні 2020 року СБУ заблокувала роботу конвертцентру в Києві із обігом 15 млрд грн.

У СБУ зазначають, що цей конвертцентр був частиною більш глобального незаконного механізму формування сум податкового кредиту з ПДВ, який силовики раніше блокували в ДПС.

НАБУ оголосило в розшук ексголову Державної податкової служби Сергія Верланова, якого СБУ підозрює у «кришуванні» конвертцентрів і організації механізму з незаконного формування податкового кредиту на мільярди гривень.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *