СБУ викрила посадовців, які допомагали РФ вести підривну діяльність проти України (відео)

На Запоріжжі СБУ викрила посадовців місцевих органів влади, які допомагали РФ вести підривну діяльність проти України.

Слідчим відділом УСБУ в Запорізькій області під час розслідування кримінальних проваджень щодо злочинів проти основ національної безпеки України встановлено, що у період з липня 2015 року до жовтня 2018 року службові особи місцевого органу влади надавали представникам спецслужб Російської Федерації допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Це здійснювалось через підбір кандидатів та вербування проросійської агентури з числа мешканців Запорізької області та інших регіонів України, сприяння у підготовці до проведення масових акцій протесту та масових заворушень, у тому числі шляхом підготовки, передачі розвідувальної інформації щодо суспільно-політичної та соціально-економічної обстановки в Запорізькій області.

Крім того під час досудового провадження з’ясувалося, що протягом зазначеного періоду вказані особи мали сталі контакти з одним із заступників начальника УСБУ в Дніпропетровській області.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, в тому числі обшуки за місцем роботи та проживання вищезазначених осіб з метою виявлення та встановлення обставин, які підлягають документуванню.

Прес-центр СБ України

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *