Секретні переговори колишніх чиновників США з Лавровим і представниками Путіна

Секретні переговори колишніх чиновників США з Лавровим і представниками Путіна

Група колишніх високопосадовців служб безпеки США провела секретні переговори з близькими до Кремля російськими чиновниками та експертами. Про це повідомив телеканал NBC News із посиланням на джерела.

Метою зустрічей телеканал назвав закладання фундаменту для переговорів щодо припинення війни. Одним із тих, з ким зустрічалися колишні американські чиновники, став глава МЗС Сергій Лавров. За словами чотирьох колишніх і двох чиновників, він кілька годин спілкувався з членами групи у квітні в Нью-Йорку. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

На зустрічі обговорювалася зокрема доля окупованих росією територій та пошук можливого дипломатичного виходу, з яким могли б погодитись обидві сторони.

За словами джерел каналу, у переговорах з Лавровим взяв участь Річард Хаас, колишній дипломат і президент Ради з міжнародних відносин, експерт з Європи Чарльз Купчан та експерт з росії Томас Грем, а також колишні чиновники Білого дому та Держдепартаменту, які є стипендіатами Ради з міжнародних відносин. Також з американського боку була Мері Бет Лонг, ексзаступник міністра оборони США.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

З російської сторони в переговорах, окрім Лаврова, брали участь науковці, голови великих аналітичних центрів та науково-дослідних інститутів, а також інші представники російської зовнішньополітичної сфери, які перебувають у постійному контакті зі співробітниками Кремля і до яких, як вважається, дослухається Володимир Путін.

Два джерела заявили, що обговорення проходили з відома адміністрації Джо Байдена, але не за її вказівкою, а колишні офіційні особи, які брали участь у зустрічі з Лавровим, згодом поінформували Раду національної безпеки Білого дому про підсумки переговорів.

Цілями переговорів джерела NBC назвали підтримку каналів зв’язку з росією відкритими, де це можливо, та визначення, з чого можуть розпочатися майбутні мирні переговори.

За словами двох співрозмовників, у рамках цієї кампанії принаймні один колишній американський чиновник побував у росії для обговорення війни в Україні.

Офіційна представниця МЗС росії Марія Захарова назвала фейком повідомлення про переговори Лаврова з колишніми американськими чиновниками.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *