Семен Семенченко залишився під вартою та обіцяє голодувати

Шевченківський суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екскомандиру 2-го батальйону спецпризначення «Донбас» Семену Семенченку.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Семенченка.

Перебування під вартою продовжено ще на два місяці.

Раніше начальник Головного управління розвідки міністерства оборони бригадний генерал Кирило Буданов надіслав на ім‘я голови суду та генерального прокурора клопотання про звільнення Семенченка та мобілізацію в ЗСУ. Однак це не змінило ситуацію.

Прокурор Офісу генпрокурора Труш начебто підтвердив, що місяць тому готував клопотання про звільнення, обвинуваченого але «керівництво не затвердило».

«Oголошую безстрокове голодування. Розумію, що зараз людям не до мене, але iнших способів реакції на все це у мене немає», — заявив Семенченко.

28 лютого Президент Володимир Зеленський оголосив, що в умовах війни особи з реальним бойовим досвідом, які утримуються під вартою, будуть звільнені для участі в обороні країни.

Верховна Рада України 15 березня проголосувала закон, яким передбачено можливість залучення осіб, які утримуються в СІЗО і установах виконання покарань, на військову службу.

Положення цього закону не будуть поширюватися на осіб, які підозрюються у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України, а також злочинів, передбачених статтями 115, 146-147, 152-156, 255, 255-1, 257, 258-262, 305-321, 330, 335-337, 401-414, 426-433, 436, 437-442 Кримінального кодексу України.

Семенченко утримувався під вартою з 26 березня 2021 року за підозрою і обвинуваченням, у керівництві незаконним збройним формуванням (приватною військовою компанією  «Donbass Battalion corporation»). Йому також інкримінують незаконне поводження зі зброєю і організацію теракту — обстріл гранатометом офісу телеканалу «112» у липні 2019 року.

Оскільки Семенченко обвинувачується за ст.260 (створення незаконного збройного формування) і ст.258 Кримінального кодексу (терористичний акт), то недавно прийнятий закон не дозволяє змінити йому запобіжний захід з метою залучення до військової служби.

Нагадаємо, що в грудні минулого року суд завершив підготовче засідання у справі екскомандира 2-го батальйону спецпризначення «Донбас» Семена Семенченка і ще восьми обвинувачених.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *