СЕТАМ продав майна на 7 млрд грн за допомогою blockchain

Державне підприємство «СЕТАМ» через електронний майданчик OpenMarket провело більше 26 тисяч аукціонів із використанням технології blockchain на понад 7 млрд грн.

«Такі показники вкотре доводять, що сучасні технології значно підвищують ефективність є вигідними та мають впроваджуватись на державному рівні. Блокчейн технологія реалізована в роботі СЕТАМ, насамперед це підвищення довіри до аукціонів, а відтак – збільшення кількості клієнтів, що в свою чергу веде до зростання цінових пропозицій. На теперішній час середній показник збільшення вартості зріс з 12% до 18%», – наголосив в.о. гендиректора ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Найдорожчим проданим лотом із використанням технології blockchain став занедбаний корпус заводу «Арсенал», який пішов «з молотка» за 563 млн грн.

Blockchain – є сучасною технологією розподільних даних, ідея якої полягає у функціонуванні без централізованого керівництва. Використання блокчейну забезпечує можливість функціонування систем без посередників, що дозволяє підвищити швидкість транзакцій, суттєво зменшити витрати та запобігти корупції. Захист та збереження даних здійснюється за допомогою потужних криптографічних алгоритмів.

Нагадаємо, нещодавно державний ПриватБанк продав 25 нафтобаз за майже 100 млн грн через електронний аукціон OpenMarket держпідприємства «СЕТАМ».

Починаючи з 13 квітня ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції розкриватиме інформацію щодо учасників та переможців торгів арештованим майном.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *