Що за "Російський добровольчий корпус" та як він пов'язаний з Україною?

Що за “Російський добровольчий корпус” та як він пов’язаний з Україною?

“Російський добровольчий корпус” – добровольче формування росіян, які воюють за Україну. Його учасники неодноразово брали на себе відповідальність за дії у російському прикордонні.

РДК позиціонує себе як структуру, не пов’язану з іншим збройним формуванням росіян в Україні – Легіоном “Свобода Росії”. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BBC».

Що за "Російський добровольчий корпус" та як він пов'язаний з Україною?

Серед членів РДК, зокрема, Ілля Богданов – колишній старший лейтенант прикордонного управління ФСБ з Владивостока, який у 2014 році переїхав в Україну і згодом воював у склади ДУК “Правого сектору”, зокрема пройшов бої в Донецькому аеропорті. Інший відомий боєць “Корпусу” – Денис Нікітін. Саме його вважають командиром “Російського добровольчого корпусу”.

За словами Дениса Нікітіна, вони створили РДК за прикладом інших національних формувань, на зразок “Грузинського легіону” чи білоруських формувань. Хоча зробити це в рамках ЗСУ їм було непросто через недовіру до росіян.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Але згодом вдалося вирішити це питання завдяки особистому рішенню президента Зеленського. Так само непросто отримати офіційні військові квитки ЗСУ для бійців РДК. Наразі відомо, що офіційний статус в “Корпусі” має лише частина його учасників.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *