Шевченко готовий захищати незалежність НБУ

Голова Національного банку Кирило Шевченко готовий захищати центробанк від зовнішніх впливів, а в справі ПриватБанку стоятиме виключно на позиціях держави.

«Якщо ви не готові захищати незалежність та політику центрального банку, ви не повинні займати цю посаду. Я подумав про це, перш ніж прийняти пропозицію і зрозумів, що готовий», – розповів Шевченко в інтерв’ю Bloomberg.

Також він прокоментував ситуацію з обліковою ставкою, яку Нацбанк після призначення Шевченка головою правління зберіг на рівні 6%.

«Я не бачив жодного дзвінка від Кабінету міністрів, або особисто від президента про те, що ставка має бути доведена до певного рівня», – запевнив голова НБУ.

Шевченко підкреслив, що не очікує від інфляції в серпні «сюрпризів» та припустив, що прогноз щодо стабільних процентних ставок може залишатися незмінним.

За його словами, монетарна політика НБУ залишатиметься послідовною, а планів щодо розгортання програм кількісного пом’якшення немає.

Голова НБУ також зазначив, що у судовій справі ПриватБанку захистить його від поглинання з боку колишніх власників банку-мільярдера.

Шевченко також назвав себе «рішучим прихильником» продовження співпраці з МВФ. За його оптимістичним сценарієм, Україна отримає цьогоріч ще два транші допомоги по $1,4 млрд.

«Відносини України з МВФ є показовими і впливають на наші відносини з Європейською комісією, Світовим банком та інвесторами. Співпраця з МВФ «є обов’язковою необхідністю», – наголосив Шевченко.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *