Що відомо про обраного главою Держбюро розслідувань Романа Трубу

Конкурсна комісія 16 листопада вибрала з 19 кандидатів-фіналістів на посаду директора Державного бюро розслідувань екс-прокурора та юриста Романа Трубу. За нього проголосували всі дев’ятеро членів комісії, які ухвалили рішення рекомендувати прем’єр-міністру призначити Трубу на цю посаду.

Юрист і колишній співробітник Генпрокуратури Роман Труба переміг у конкурсі на посаду глави Державного бюро розслідувань України – нового органу, який відповідатиме за досудові розслідування особливо тяжких злочинів і фактів корупції, скоєних високопосадовцями, зокрема президентом, нардепами, членами Кабміну і силовиками.

За кандидатуру Труби віддали голоси всі члени конкурсної комісії. На цьому ж засіданні вони обрали першим заступником директора ДБР Ольгу Варченко (зараз вона обіймає посаду начальника управління в Генпрокуратурі), а заступником – Олександра Буряка (зараз він – заступник прокурора міста Києва).

Призначає кандидата на посаду глави ДБР президент за поданням прем’єр-міністра, на чиє ім’я комісія протягом трьох днів має підготувати своє подання.

Перед конкурсом, як і інші кандидати, Труба подав біографічну довідку, яку опубліковано на сайті Кабміну (за винятком особистої інформації, яку приховано), та декларацію, вона доступна в Єдиному держреєстрі декларацій.

Біографія

Роман Труба в 1997 році закінчив юридичний факультет Львівського державного університету імені Франка за спеціальністю “правознавство” і здобув кваліфікацію юриста.

Після закінчення вишу і до квітня 2015 року працював в органах прокуратури: починав стажистом на вакантній посаді помічника прокурора Франківського району міста Львова і дослужився до начальника управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України. У ГПУ працював за генпрокурора Віталія Яреми.

У грудні 2003-го – січні 2004 року був юрисконсультом підприємства “Технореммаш”.

Із травня 2015 року і до моменту подавання документів на конкурс працював керівником департаменту ТОВ “Юридична компанія “Сектор права”.

Конкурсант вказав, що не був і не є членом жодних політичних партій та трудових відносин із партіями протягом останнього року не мав. Позафракційний нардеп Юрій Береза у Facebook заявив, що Труба доводиться кумом народному депутату від “Народного фронту” Сергію Пашинському.

До кримінальної відповідальності Трубу не притягували, як і його родичів. Має доступ до держтаємниці.

Одружений удруге, від першого шдюбу в нього є дочка Марта, на момент подавання документів на конкурс (у 2016 році) вона вчилася в 10 класі школи. У другому шлюбі у Труби двоє дітей, син Олег та донька Вікторія.

Декларація:

У майновій декларації, поданій 27 квітня 2017 року, він вказав:

  • квартиру у Львові площею 54,3 м2, зареєстровану на дружину;
  • квартиру у Львові площею 85,8 м2, зареєстровану на дружину і трьох її родичів;
  • свою частку (50%) у власності на будинок 58,2 м2 у селі Мильчиці Львівської області;
  • дві земельні ділянки: 2,5 тис. та 2,253 тис. м2 і замельный пай (76 м2) у цьому самому селі;
  • автомобіль Toyota Avensis 2007 року випуску, власником якого є Михайло Труба, імовірно, батько декларанта;
  • акції двох підприємств: Борщівського спиртзаводу (425 акцій номінальною вартістю 106 грн) і Львівського інструментального заводу (105 акцій номінальною вартістю 5 грн);
  • пай в 0,01% у приватній агрофірмі “Відродження”;
  • 19 100 грн зарплати за 2016 рік у компанії “Сектор права”;
  • 2924 грн зарплати дружини в територіальному управлінні Державної судової адміністрації України у Львівській області;
  • 10 320 грн виплати під час народження дитини;
  • три кредити в “ПриватБанку”: 21 032 грн і 985 грн у самого декларанта і 8106 грн – у його дружини;
  • 84 000 грн готівкою.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *