Шмигаль не бачить підстав для реструктуризації держборгу

Кабінет міністрів не бачить жодних підстав для реструктуризації державного боргу України та закликає не спекулювати на темі боргової політики.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Незважаючи на нові виклики, уряд не бачить жодних підстав для реструктуризації державного боргу та закликає не спекулювати на темі боргової політики», – йдеться в його заяві на урядовому порталі.

За словами Шмигаля, Україна входить у турбуленті часи з набагато сильнішими позиціями, ніж це було під час попередніх криз. «Міжнародні резерви на найвищому за останні роки рівні, інфляція рекордно низька, державний бюджет збалансований, а показник державного боргу до ВВП впав до рекордно низьких 44,3%», – наводить він такі дані.

На думку Шмигаля, Україна до потенційної кризи підходить більш підготовлена, аніж у 2008 році. «У нас і значні резерви, і висока ліквідність банків, і усі макроекономічні параметри значно в кращому стані», – заявив прем’єр.

В уряді запевняють, що незважаючи на складну ситуацію в зв’язку з поширенням коронавірусу, міністерство фінансів продовжує реалізовувати середньострокову стратегію управління держборгом, має у розпорядженні диверсифіковані джерела залучення коштів для фінансування державного бюджету та продовжить виконувати свої зобов’язання перед кредиторами в повному обсязі.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *