Штрафи для військовозобов'язаних збільшилися: що чекає тих, хто неоновить свої дані

Штрафи для військовозобов’язаних збільшилися: що чекає тих, хто неоновить свої дані

В Україні досить суттєво збільшено штрафи за порушення військовозобов’язаними правил військового обліку. Про це сказав на брифінгу голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас.

Він зазначив, що в ухваленому законі про внесення змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за військові правопорушення, зокрема, за порушення правил війського обліку в особливий період передбачається штраф від 17 тисяч до 25 500 гривень. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Для підприємств за цей вид порушення передбачений штраф від 34 тисяч до 59 500 гривень. “Дані штрафи можуть накладатися протягом одного року з моменту вчинення, але не пізніше трьох місяців з моменту виявлення”, – зазначив він.

Іонушас наголосив, що штрафи можуть накладатися декілька разів за різні види порушень. Якщо військовозобов’язаний не оновить дані протягом двох місяців після вступу в дію закону про мобілізацію, тобто після 18 травня, то на фізичну особу буде накладено штраф від 17 до 25 500 гривень.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

При цьому Іонушас сказав, що, якщо людина порушує певні умови пов’язані з військовим обліком, то спочатку наступає адміністративна відповідальність, а вже потім передбачена кримінальна. “Штрафи це перший рівень відповідальності, якщо ми говоримо про мобілізацію”, – додав він.

Мобілізація в Україні: збільшено штрафи

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №10379, який визначає покарання за військові правопорушення та невиконання правил мобілізації. Після підписання президентом Володимиром Зеленським законопроект набуде чинності вже наступного дня.

За порушення законодавства про оборону та мобілізацію в мирний час передбачено штрафи: для громадян – від 5 100 до 8 500 гривень; для посадових та юридичних осіб – від 17 000 до 34 000 гривень.

За ухилення від мобілізації у воєнний час: для громадян – від 17 000 до 25 500 гривень;для посадових і юридичних осіб – від 34 000 до 59 000 гривень.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *