Штрафи за неоновлення даних можна буде оскаржити завдяки доступу Міноборони до інших реєстрів

Штрафи за неоновлення даних можна буде оскаржити завдяки доступу Міноборони до інших реєстрів

Штрафи за неоновлення даних можна буде оскаржити. Міноборони підтверджує можливість отримання персональних даних призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (зокрема публічними), базами (банками) даних, власниками (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи.

Офіційну відповідь відомства на запит виданню “Страна” надав адвокат Ростислав Кравець. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ЕКСПЕРТ».

За його словами, Міноборони підтвердило, що робота реєстру організована відповідно до ст. 14 Закону України “Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів”.

Таким чином примітка до ст. 210 КУпАП про штрафи для призовників уже застосовується. У цій примітці, нагадаємо, йдеться про таке:

“Положення статей 210, 210-1 цього Кодексу не застосовуються у разі можливості отримання держателем Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів персональних даних призовника, військовозобов’язаного, резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (реєстрами), базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зазначає адвокат, це означає, що будь-які штрафи за ст. 210 і 210-1 КУпАП зараз виписуються неправомірно і можуть бути оскаржені в суді.

Штрафи за неоновлення даних можна буде оскаржити завдяки доступу Міноборони до інших реєстрів

Також адвокат додав, що особи, які виписують ці штрафи, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 426-1 ККУ, а саме “перевищення військовою службовою особою влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення дій, які явно виходять за межі наданих цій особі прав чи повноважень, крім тих, що передбачені частиною другою цієї статті, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду”.

Пункт 5 статті говорить: “Діяння, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років”.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *