Скандал в Ізмаїлі: директор комунального підприємства розкрав 8 млн грн від Румунії

Скандал в Ізмаїлі: директор комунального підприємства розкрав 8 млн грн від Румунії

Співробітники Управління стратегічних розслідувань Нацполіції на Одещині викрили розкрадання понад 8 мільйонів гривень грантових коштів, наданих Румунією на управлінські послуги. Про це повідомляє пресслужба ДСР Нацполіції.

Повідомляється, що зазначені кошти були виділені Україні Румунією на управлінські послуги та повинні були надаватися в рамках спільного проекту з реконструкції каналізаційних мереж та влаштування резервного трубопроводу у місті Ізмаїл. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

У жовтні 2023 року слідчі повідомили про підозру директору одного з комунальних підприємств Ізмаїльської міської ради – менеджеру проекту. Протягом чотирьох років чиновник реалізував злочинний план із заволодіння грантовими коштами. Для цього використав комерційну структуру, яку сам і заснував 10 років тому, а потім передав на правах власності іншій підконтрольній йому особі. Ця структура мала надавати управлінські послуги під час реалізації міжнародної програми.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

З 2019 року підконтрольні фігуранту особи складали неправдиві акти про нібито надані послуги з управління державним проектом, а сам фігурант, як офіційний менеджер проекту від місцевої влади, затверджував фіктивні документи. За такою схемою на рахунки компанії було перераховано понад 8 млн. грн.

У рамках цієї справи трьом фігурантам повідомили про підозру за кількома статтями ККУ, їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *