Слідчі ДФС розслідують, чи банк зятя Тимошенко ухилився від сплати податків

Відповідно до ухвали Шевченківського райсуду м. Києва від 18 червня, слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у м.Києві здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017100000000145 від 29.09.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.212 Кримінального кодексу (“Ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів)”).

Згідно з документом, досудове розслідування встановило, що “службові особи АТ «Укрбудінвестбанк», умисно з метою ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, здійснили реалізацію заставного майна ТОВ «Гросер» за заниженою вартістю, що в подальшому призвело до несплати податків в особливо великих розмірах” (цитата).

18 червня Шевченківський райсуд м. Києва задовольнив клопотання слідчого та надав доступ до низки документів, які знаходяться в “Укрбудінвестбанку”. Йдеться в т.ч. про документи, пов’язані з отриманням кредитів ТОВ «Авточистплюс», ТОВ «НВК Групп», ТОВ «Продзернопром», а також щодо здійснення «Укрбудінвестбанком» оцінки та реалізації у подальшому іпотечного майна.

За даними НБУ, 53,7% акцій “Укрбудінвестбанку” належать Світлані Дем`яненко, а 46,3% – Артуру Чечьоткіну (зять Юлії Тимошенко).

Як писав Finbalance, відповідно до звітності “Укрбудінвестбанку”, в 2017 році його активи зросли з 504,2 млн грн до 980,8 млн грн. Депозитний портфель торік збільшився з 370,1 млн грн до 723 млн грн (на 01.04.2018 – 734 млн грн).

За 2017 рік Укрбудінвестбанк задекларував прибуток 1,57 млн грн, за січень-травень 2018 року – 5,5 млн грн.

В аудиторському висновку “Актив-Аудит” до звітності Укрбудінвестбанку за 2017 рік наведена оцінка потреби банку в збільшенні резервів за кредитами та заборгованістю клієнтів на суму 6,026 млн грн (відповідно, витрати за 2017 рік повинні бути збільшені, а активи та капітал – зменшені на цю суму). Крім того, за висновками аудиторів, розмір кредитного ризику Укбудінвестбанку за активними операціями на звітну дату мав би бути збільшений на 18,1 млн грн, а регулятивний капітал відповідно зменшений на вказану суму.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *