Слідчому ДБР вручено протокол за несвоєчасне подання декларації

Управлінням внутрішнього контролю ДБР в рамках здійснення моніторингу подання працівниками ДБР декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено факт несвоєчасного подання декларації слідчим територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

↗️ Зібрані Управлінням внутрішнього контролю ДБР матеріали були скеровані до Національного агентства з питань запобігання корупції.

? У зв’язку з тим, що слідчий неодноразово ухилявся від явки в НАЗК для надання пояснень, Управлінням внутрішнього контролю були проведені заходи для надання слідчим відповідних пояснень та вручення йому протоколу. Відповідно, спільними зусиллями з НАЗК, 10 вересня 2020 року, уповноваженою особою НАЗК відносно слідчого складено адміністративний протокол за фактом порушення вимог фінансового контролю (ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

? За словами в.о. Директора ДБР Олександра Соколова будь-які порушення законодавства з боку працівників ДБР є неприпустимими:

«Керівництво ДБР постійно акцентує увагу своїх працівників на неприпустимості порушення законодавства. Кожен, хто порушує законодавство, має нести за це відповідальність, адже для Державного бюро розслідувань важливо, аби його працівники мали бездоганну репутацію».

? Голова НАЗК Олександр Новіков зазначив, що НАЗК системно співпрацює з ДБР та іншими правоохоронними органами для впровадження антикорупційних заходів:

«Завдяки співпраці з ДБР та іншими установами у цьому році було вперше затверджено порядки декларування для тих осіб, які не можуть розкривати свою належність до спеціальних правоохоронних органів, регулярно проводяться інші запобіжні заходи. Ця справа – чергове свідчення ефективності такої спільної роботи».

?‍⚖️ Складений адмінпротокол буде направлено до суду за місцем скоєння правопорушення.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *