Смолій: оцінки Ради НБУ суперечать економічній логіці

Очільник Національного банку Яків Смолій відреагував на останні дії Ради НБУ, яка знову визнала роботу правління незадовільною.

«Вже вдруге за два тижні частина Ради НБУ продукує негативну оцінку політиці НБУ, що стає не лише сюрпризом для іншої частини Ради, а й суперечить економічній логіці», – заявив Яків Смолій в Twitter.

Він порівняв тези, які продукує Рада НБУ на чолі з Богданом Данилишиним, із тезами мітингарів Коломойського.

«Яка дивна співзвучність із лозунгами мітингу #підстінамиНБУ, які лунають для дискредитації НБУ і наших реформ!» – обурений він.

Рада НБУ як колегіальний орган підмінена більшістю, яка ігнорує процедури, яка не залучає Раду як колегіальний орган до обговорення питань порядку денного, повідомив член Ради Віктор Козюк.

«Сьогоднішнє засідання, як і минуле, відбулося з порушенням регламенту. Проекти рішень не містили оцінки діяльності правління. Проект рішення був взятий за основу, далі рекомендації були взяті за основу, далі рекомендації проголосовані в цілому, а далі в проект рішення було включено питання про визнання незадовільного впливу монетарної політики на соціально-економічний розвиток», – повідомив Віктор Козюк у Facebook.

Він вважає, що Рада НБУ втягнута в політичні протистояння.

«Окремі рекомендації мають лоббістський характер, тональність обговорення та тональність (і масштаб) рекомендацій не відповідають тональності оцінок. А тому наступні рішення швидше за все будуть допускати підвищення градусу негативу та процедурного маніпулятивного зухвальства», – наголошує Козюк.

Нагадаємо, 5 грудня Рада НБУ визнала діяльність правління Національного банку в частині формування та реалізації валютно-курсової політики в 2019 році неефективною та такою, що не відповідає викликам сучасного розвитку України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *