Солом`янський суд не захотів відсторонити від посади директора Інституту затриманого на хабарі у 300 000 $ доларів США

Солом’янський районний суд Києва не відсторонив від посади директора Інституту агроекології Ореста Фурдичка, котрого нещодавно було затримано під час отримання хабара у 300 тис. доларів. Про це повідомляє “Судовий репортер”. “Суд відмовив детективу Національного антикорупційного бюро (НАБУ) у клопотанні про відсторонення від посади директора Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук Ореста Фурдичка, якого затримали на $300 тис. хабара”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення ухвалив суддя Сергій Коробенко.

Фурдичка затримали 30 грудня 2017 року після отримання ним 300 тис. доларів хабара від компанії “Сател Українка”. Він вимагав ці гроші у засновника компанії, діючи у змові з колишнім директором підприємства. За винагороду в загальній сумі 500 тис. доларів Фудичко пообіцяв не розривати договір спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту. Наразі у справі є двоє підозрюваних Фурдичко і колишній директор “Сател Українка”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 1 січня 2018 року слідчим суддею підозрюваному Оресту Фурдичко було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб із альтернативою застави в 3 млн гривень, а його співучаснику – тримання під вартою з альтернативою застави в 1 млн гривень.

Заяву про вимагання хабара написав засновник «Сател Українка» і в подальшому саме він передавав Фурдичку гроші в машині, після чого відбулось затримання.

Наразі у справі є двоє підозрюваних Фурдичко і колишній директор «Сател Українка».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. Rostyslav Kravets
    Rostyslav Kravets says:

    Похоже #Шмитьковцы в очередной раз доказали свою некомпетентность. Чтобы Соломенский суд отказал в отстранении от должности это надо уметь так составить ходатайство. Ручной Антикоррупционный суд нужен этим безграмотным вундеркиндам уже как воздух. Еще суть-чуть и даже самым преданным поклонникам НАБУ станет очевидна их полная некомпетентность и исключительно заказной характер расследуемых ими дел.

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *