Соціалізація дітей ВПО на новому місці є пріоритетом - заявляє МОН

Соціалізація дітей ВПО на новому місці є пріоритетом – заявляє МОН

Наказ Міністерства освіти і науки № 850, яким заплановано впровадити норму щодо обовʼязкового навчання в закладах освіти за очно-змішаною формою, є одним з інструментів комплексної політики для повернення дітей до очного навчання.

Про це повідомили в МОН, коментуючи ініціативу щодо переходу учнів, зокрема з тимчасово окупованих територій, до навчання в школах за місцем їхнього перебування на підконтрольній території України. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Освіта.ua».

В освітньому відомстві наголошують, що основним фокусом комплексної політики «Школа офлайн» є відновлення доступу до очної освіти для якомога більшої кількості дітей там, де дозволяє безпекова ситуація.

«Ми розуміємо, що дистанційна освіта залишиться однією з форм навчання, тому ще одна наша ціль – упровадження якісної дистанційної освіти, яка відповідає потребам кожної категорії учнів: діти на ТОТ, діти за кордоном та діти, які не мають доступу до очної освіти», – зазначають у МОН.

Для дітей на ТОТ планується створити безпечні умови та зберегти звʼязки з українською системою освіти.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Ми запропонуємо індивідуальний підхід із педагогічним патронажем, коли вчителі, знаючи ситуацію конкретної дитини, формують під неї графік навчання, застосовуючи дистанційні технології. Оскільки діти на ТОТ не можуть повноцінно відвідувати дистанційні уроки за однаковим розкладом з дітьми, які перебувають на контрольованій території. Проте зв’язок учня з учителем є вкрай важливим», – ідеться в повідомленні освітнього відомства.

Водночас у МОН наголошують, що дистанційна освіта не може бути довгостроковою стратегією для держави.

«Як показують міжнародні дослідження, очна освіта – це можливість ефективніше та якісніше здобувати не лише знання в конкретних дисциплінах, а й поглиблювати м’які навички. Гнучкість, адаптивність, стресостійкість, критичне мислення, навички соціалізації – усе це визначає людський капітал України», – наголосили в Міністерстві освіти і науки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *