Спецпрокурор США звинуватив Манафорта в підкупі європейських політиків в інтересах Януковича

Спецпрокурор США Роберт Мюллер звинуватив екс-главу передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта в підкупі колишніх європейських високопосадовців в інтересах колишньої влади в Україні.

Про це в суботу, 24 лютого, повідомила інформагенція AFP з посиланням на обвинувальний висновок, констатує DW.

Манафорт, згідно зі звинуваченням, заплатив екс-посадовцям, в тому числі “колишньому канцлеру однієї з європейських країн”, понад 2 мільйони євро за те, щоб вони публічно давали нібито незалежні оцінки діям уряду України в період президентства Віктора Януковича. Кошти виплачувалися від імені української Партії регіонів діячам з “габсбурзької групи”, що працювала в 2012-2013 роках. У 2012 році в Бельгії був створений лобістський “Європейський центр сучасної України”, який став “рупором Януковича і Партії регіонів”. Він проіснував до подій 2014 року, зазначається у документі.

Напередодні діловий партнер Манафорта Рік Гейтс визнав себе винним у приховуванні доходів з іноземних джерел, несплаті податків, банківському шахрайстві і дав свідчення проти Пола Манафорта.

Як повідомлялося, загалом в опублікованому 22 лютого обвинувальному висновку проти Манафорта і Гейтса – 32 пункти. Зокрема, Манафорта обвинувачують у спробах здійснення банківського шахрайства, а також приховуванні доходів з іноземних джерел і відмиванні через офшорні рахунки до 30 мільйонів доларів за допомогою Гейтса. За цими даними, обидва з 2010 по 2014 рік усвідомлено подавали неправдиві податкові декларації.

Наразі Манафорт перебуває під домашнім арештом і чекає на суд. Подробиці отримання незаконних коштів від Партії регіонів стали відомі спецпрокурору Роберту Мюллеру під час розслідування можливого втручання Росії у вибори президента США. Пол Манафорт очолював передвиборний штаб Трампа з червня до серпня 2016 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *