Спрощено процедуру виплат грошової допомоги сім'ям загиблих військових

Спрощено процедуру виплат грошової допомоги сім’ям загиблих військових

КМУ ухвалив постанову №1090 , яка спрощує процедуру призначення та виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Раніше рішення про призначення одноразової грошової допомоги (ОГД) приймалися міжвідомчою комісією, а кошти виплачувалися органами соціального захисту населення. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Відтепер Мінветеранів буде приймати рішення про призначення одноразової грошової допомоги та проводити її виплату шляхом зарахування коштів на банківський рахунок отримувача.

«Такі зміни дуже важливі і потрібні, вони відповідають вимогам сьогодення. Мінветеранів продовжує працювати над усуненням бюрократичних процедур, осучасненням послуг і сервісів для наших ветеранів та їхніх рідних», – зазначила міністр у справах ветеранів Наталія Калмикова.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Зокрема, нова процедура дозволить прискорити строки проведення виплат. Для призначення ОГД особи з інвалідністю внаслідок війни, які зазначені у пунктах 11—16 частини другої статті 7 закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та члени сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України відповідні заяву та документи можуть подати безпосередньо Мінветеранів, зокрема, засобами поштового зв’язку, або через Центри надання адміністративних послуг незалежно від задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *