США вдарили по економіці росії потужними санкціями

США вдарили по економіці росії потужними санкціями

Міністерство фінансів США оголосило про розширення списку санкцій проти РФ, додавши до нього понад 30 фізичних і понад 200 юридичних осіб. Серед них – Національний кліринговий центр та Московська біржа. Про це йдеться в заяві відомства.

“Казначейство США націлене на архітектуру російської фінансової системи, яка була переорієнтована на сприяння інвестиціям в оборонну промисловість та придбання товарів, необхідних для продовження агресії проти України. Казначейство також націлене на більш ніж десяток транснаціональних мереж, які відмивають золото для РФ, підтримують російське виробництво безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та закуповують чутливі та критичні товари, такі як матеріали для російської програми хімічної та біологічної зброї, обладнання для боротьби з БПЛА, верстати , промислове обладнання та мікроелектроніку. Сьогоднішні дії також передбачають подальші кроки, спрямовані на обмеження майбутніх доходів росії від зрідженого газу”, – йдеться в заяві.

Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

В рамках одного з наймасштабніших за останній час розширень списку санкцій під обмеження потрапили понад 200 фінансових, промислових та оборонних організацій.

Слідом за СПБ Біржею під обмеження потрапила Московська біржа, Національний розрахунковий депозитарій та Національний кліринговий центр, а також Російська національна перестрахувальна компанія. До американського чорного списку також потрапили “Газпром інвест”, АТ “СОГАЗ”, АТ “РусГазДобіча”, ТОВ “Арктик СПГ 1” та ТОВ “Арктик СПГ 3”, ТОВ “Нафтовий термінал Білокам’янка (надає послуги з перевалки нафтопродуктів “Роснафти” та ” ЛУКОЙЛа “) і судноремонтний завод Чорноморського Флоту Міноборони РФ. “Концерн Уралвагонзавод”, Кіровського заводу, Кінгісеппського машинобудівного заводу та Волгоградського суднобудівного заводу.

США вдарили по економіці росії потужними санкціями

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Санкції поширюються також на п’ять російських банків – “Промсвязьбанк”, “Внешекономбанк”, Сбербанк Росії, “ВТБ Банк” та “ВТБ Капітал Холдинг”, а також їхні закордонні представництва, як би вони не називалися. Міністерство фінансів США також повідомило, що в рамках розширення санкцій США забороняють надання послуг у сфері програмного забезпечення та ІТ будь-якій особі на території росії.

У зв’язку з оновленням списку санкцій США, Мосбіржа оголосила про зупинку торгів доларами і євро. Обмеження почнуть діяти від 13 червня.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *