США закликали до незалежності НБУ

Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін заявила, що незалежність Національного банку України є важливою передумовою для економічного зростання країни.

Про це повідомили в посольстві США в Україні.

«Під час сьогоднішньої зустрічі з главою НБУ Яковом Смолієм Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін високо оцінила зусилля центрального банку щодо підтримання макрофінансової стабільності під час кризи COVID-19 та наголосила, наскільки важливою є незалежність НБУ для економічного зростання», – йдеться у повідомленні.

В НБУ повідомили, що учасники зустрічі погодилися, що продовження структурних реформ та збереження незалежності Національного банку є критично важливими для забезпечення макрофінансової стабільності в Україні та стабільного економічного зростання.

Нагадаємо, «Велика сімка» пригрозила Україні через постанову по голові НБУ Якову Смолію.

«Підрив незалежності НБУ вплине на українців, зашкодить довірі інвесторів та поставить під загрозу міжнародну підтрику зусиль українського уряду щодо побудови безпечної, успішної та демократичної країни», – попередили посли G7.

Посли країн G7 відреагували на рішення парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики підтримати проєкт постанови про оцінку діяльності голови НБУ Якова Смолія.

В цьому документі, який комітет схвалив 17 червня, критикується діяльність НБУ з 2014 року і рекомендується створення тимчасової слідчої комісії, яка має дослідити діяльність НБУ та ФГФВО з 2014 по 2019 роки.

Необхідність збереження незалежності НБУ це вимога і МВФ (читайте “Чи зможе Україна виконати вимоги МВФ”).

«Національний банк майстерно керував грошовою політикою протягом дуже складного періоду. Необхідно зберегти незалежність центрального банку», – заявила директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *