Стало відомо, що буде з курсом долара до нового року

Фінансові аналітики спрогнозували свій курс долара, попри підвищення Національним банком України (НБУ) облікової ставки.Зокрема, експерти впевнені що на кінець 2017 року один долар коштуватиме 27-28 грн.

За оцінками фахівця відділу продажів боргових цінних паперів Сергія Фурси, до кінця 2017 року курс долара складе 27 грн/$ 1. А старший аналітик Андрій Шевчишин передбачає, що до кінця року за $ 1 в українських обмінниках даватимуть 27,5-28,5 грн. Для більш високого курсу долара передумов поки немає, вважає експерт.

Не міняє прогнозний коридор курсу української валюти й член виконкому Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран. За його оцінками, на кінець року курс долара складе 25-29 грн/$ 1.

При цьому фінансовий експерт Олексій Кущ бачить два можливих сценарія формування курсу долара. Відповідно до першого, уряду і Національному банку вдасться взяти ситуацію під контроль. В цьому випадку гривня буде перебувати в курсовому коридорі 27 – 28 грн / $ 1.

“Якщо ж взяти ситуацію під контроль не вдасться або якщо з’являться додаткові негативні фактори, тоді можна очікувати звалювання в коридор 28-30 грн / $ 1”, – зазначив експерт.

Нагадаємо, на думку президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, Національний банк зможе утримати курс долара до гривні в цьому році на рівні не вище 26,5 грн / $.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *