Столичні вчителі змушені чергувати в укриттях ночами

Столичні вчителі змушені чергувати в укриттях ночами

Столичний Департамент освіти і науки змушує директорів шкіл і вчителів чергувати вночі в шкільних укриттях. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат Роман Грищук, наголошуючи, що примус до такого чергування є ознакою рабської праці.

За його словами, після трагічних подій в Києві з закритим укриттям зараз Департамент освіти змушує школи тримати відкритими укриття вночі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Освіта.ua».

«Це правильно. Укриття в школах не під час освітнього процесу мають бути доступними для всіх. Але! Змушувати чергувати в школах вчителів – це пряма рабська праця», – наголошує нардеп.

За його словами, вчителі за чергування не отримують додаткової оплати.

«Вчителям за це додатково не платять. Просто примусове волонтерство.

Це вже проходили з «Пунктами обігріву». Не може вчителька ніч бути в школі на чергуванні, а потім зранку йти викладати. Це неправильно. Змушувати директорів і вчителів це робити – використання службового становища», – зазначає Грищук.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Для вирішення питання він пропонує залучати підрозділи териториальної оборони або муніципальної варти.

«Візьміть на додаткову ставку сторожа, залучіть ДФТГ до нічних чергувань чи використовуйте «Муніципальну варту». Вчителі мають викладати, а не закривати управлінські помилки керівництва Києва. Якщо ще в якомусь місті України є такі випадки, пишіть в коментарях чи в особисті. Ну, і в черговий раз привіт Профспілці. Ви де?», – написав народний депутат.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *