Страхові компанії мають адаптувати свою діяльність до вимог нового Закону про страхування до 30 червня

Страхові компанії мають адаптувати свою діяльність до вимог нового Закону про страхування до 30 червня

НБУ розробив нову форму повідомлення щодо приведення страховою компанією своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства в частині забезпечення платоспроможності та інвестиційної діяльності страховика.

Відповідно до повідомлення регулятора, страховик, який мав статус страховика станом на 1 січня 2024 року, до 30 червня 2024 року включно зобов’язаний привести свою діяльність у відповідність до вимог Закону України “Про страхування” щодо забезпечення платоспроможності та інвестиційної діяльності і Положення про встановлення вимог щодо забезпечення платоспроможності та інвестиційної діяльності страховика, затвердженого Постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2023 року № 201, та надіслати до Національного банку України повідомлення за формою, встановленою в додатку 2 до Постанови № 201. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Форіншурер».

Це необхідно зробити на виконання пункту 10 розділу XV Закону України “Про страхування” та пункту 3 Постанови № 201 “Про затвердження Положення про встановлення вимог щодо забезпечення платоспроможності та інвестиційної діяльності страховика”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *