Субсидії не скорочують, відбувається економія – Гетманцев

В Україні ні розмір, ні перелік осіб, які отримують субсидії – не скорочуються.

Відбувається певна економія через збільшення мінімальної зарплати. Про це в ефірі телеканалу Zik розповів голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.

“Я би не перебільшував значення цього рішення про скорочення субсидій і не називав би його взагалі скороченням субсидій, бо насправді субсидії не скорочуються взагалі. Ті, хто отримував субсидії на початку року, вони так само будуть отримувати її і зараз. Ні розмір субсидії, ні перелік осіб, які отримують субсидії – не скорочується”, – сказав Гетманцев.

За його словами, відбувається просто математичний перерахунок сум, які виділяються на субсидії.

“Там відбулася певна економія за рахунок певних процесів, які відбуваються у суспільстві. Це збільшення мінімальної заробітної плати, наприклад. Ви розумієте, що воно тягне за собою підвищення доходів населення, на відповідну суму зменшуються субсидії. Якщо ми говоримо про те, що люди звернулися у меншій кількості для отримання субсидій, то це також джерело для економії субсидій”, – додав Гетманцев.

Нагадаємо, за інформацією Мінсоцполітики, під час карантину було спрощено призначення допомог і переоформлення субсидій. Понад 3 млн сімей автоматично перепризначили субсидії.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *