Суд арештував 245 квартир і приміщень в Києві, які перепродав забудовник

Суд за клопотанням слідчого арештував 245 квартир і приміщень у ЖК «Міністерський» по вул. Кондратюка в Оболонському районі Києва.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 3 грудня.

У 2018 році чоловік уклав інвестиційний договір з «КУА «Імідж Фінанс», щоб придбати квартир. Будівництво обіцяли завершити в другому кварталі 2018 року, але квартири не здали інвесторам до сьогодні.

Директор генпідпрядника ТОВ «Будакс» пояснив, що роботи не завершено, оскільки вчасно не отримано робочу документацію і не  в повному обсязі виплачено гроші. Водночас відомо, що забудовник  «Енергополь-Україна» отримав  330 мільйонів гривень на зведення будинку. Листи генпідпрядника забудовником ігнорувались або повідомлялося, що кошти вже надано і нехай завершують будівництво. Зрештою, роботи було зупинено на невизначений термін.

У подальшому директор ПрАТ «Енергополь-Україна», за даними слідства, в обхід та в порушення інтересів українських акціонерів та українських кредиторів передав все своє майно одному кредитору – структурі польського акціонера. Протягом 2019 року у ЖК «Міністерський» продовжували реалізувати квартири, що давало підстави думати про їх подвійний продаж. Щоб запобігти відчуженню квартир, суд наклав на них арешт.

Кримінальне провадження розслідується за ч.4 ст.190 ККУ – шахрайство в особливо великих розмірах або організованою групою.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *