Суд арештував понад 100 квартир і приміщень друзів екс-судді Татькова

Подільський районний суд м. Києва арештував понад 100 об’єктів нерухомості, що належать оточенню екс-голови Вищого госпсуду Віктора Татькова.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу суду від 9 жовтня.

У списку 110 приміщень загальною площею понад 6,5 тис. кв.м.

Власниками є 28 фізосіб і дві юридичні особи – ТОВ «Лідер Групп», ТОВ «Ріалдон».

Раніше про це також виходив сюжет у програмі «Схеми». Журналісти з’ясували, що суддя і його цивільна дружина мали довіерності на користування нерухомістю і банківськими сейфами своїх друзів.

У березні 2018-го у слідства з’явились дані, що цивільна дружина Татькова – співачка Ярослава Красильникова – легалізувала гроші, незконно одержані екс-суддею, в сумі 80 млн грн.

2 жовтня ГПУ повідомила Татькову нову підозру.

За матеріалами справи, у період серпня – жовтня 2008 року, обіймаючи посаду голови Донецького апеляційного господарського суду, діючи умисно, він сприяв у постановленні суддею господарського суду Донецької області завідомо неправосудної ухвали від 09.10.2008 у господарській справі № 8/170пн.

Також Татьков у період вересня 2009 року до 3 грудня 2010 року у місті Донецьку за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання довірою, начебто заволодів майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод», власником яких станом на 03.12.2010 стало підконтрольне йому ТОВ «Ексімпром», загальною вартістю понад 40 млн грн.

Крім того, за матеріалами справи, на початку 2011 року голова ВГСУ Татьков і голова господарського суду Києва Артур Ємельянов створили стійке ієрархічне об’єднання, до якого в різний період часу залучили окремих суддів та керівників господарських судів України, працівників апарату цих судів, адвокатів, арбітражних керуючих, оцінювачів, службових осіб товарних бірж, членів сім’ї та інших близьких осіб з метою вчинення злочинів, пов’язаних з систематичним отриманням неправомірної вигоди, незаконного збагачення, заволодіння державним та іншим майном, шляхом постановлення суддями господарських судів України неправосудних рішень, тиску на суддів з метою схилення їх до винесення таких рішень, втручання в автоматизовану систему документообігу суду з метою розподілення господарських справ на потрібного суддю та подальшої легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, а також здійснювали керівництво та координацію злочинної діяльності інших осіб, забезпечували функціонування як самої організації, так і інших злочинних груп.

Під час досудового розслідування встановлено, що Татьков, отримавши незаконно матеріальну винагороду в особливо великих розмірах у вигляді готівкових коштів, придбав велику кількість елітного нерухомого майно житлового та комерційного призначення на території України, особливо в Київський і Донецький області, а також в інших країнах Європи, для отримання прибутку від їх використання у тому числі здачі в оренду.

Для  легалізації незаконно здобутих коштів Татьков начебто залучив, осіб з якими у нього склалися довірчі стосунки та які, не були пов’язані з ним близькими родинними стосунками, і яких не повинен був вносити до своєї декларації про майновий стан.

Після Революції гідності Татьков попав під люстрацію. Він виїхав на лікування за кордон до повідомлення йому про підозру і в Україні не повернувся. У квітні 2018-го Печерський суд Києва дав дозвіл на його затримання з метою приводу до зали суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що раніше екс-суддя відмовився від спрощеної процедури екстрадиції і подав запит на отримання притулку в Австрії.

Крім того, з серпня 2017-го Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури розслідує ще одне кримінальне провадження стосовно Ємельянова і Татькова за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей), ч. 4 ст. 368 (хабарництво), ч. 1 ст. 255 ККУ (створення злочинної організації). За даними слідства, внаслідок вчинення суспільно небезпечних протиправних діянь Ємельянов і Татьков отримали контроль над фінансово-господарською діяльністю та майном низки підприємств.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *