Суд арештував понад 100 об’єктів нерухомості у справі про лжереєстратора

Суд арештував нежилі приміщення, квартири, гаражі і земельні ділянки, всього 102 об’єкти нерухомості, які визнані речовими доказами у кримінальному провадженні.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 30 травня.

За версією слідства, невстановлені особи на початку 2018 року подали до Київської філії ДП «НАІС» та Міністерства юстиції підроблені документи, щоб отримати ключі та ідентифікатори державного реєстратора на ім’я третьої особи. Надалі реєстратора було працевлаштовано до Київської філії КП «Реєстрація нерухомості та бізнесу». Співробітник цього підприємства повідомив, що вперше чує про такого реєстратора і він у них не працює. Після такого опитування комунальне підприємство змінило місцезнаходження.

Особа, на чиє ім’я видавалися ключі та ідентифікатори, заявила, що не реєстрацією нерухомого майна ніколи не займалась. Але у грудні 2017 в неї викрадено паспорт громадянина України, про що є відповідний запис в оперативних обліках МВС.

Слідчі отримали від Київської філії ДП «НАІС» перелік нерухомості, щодо якого проводились реєстраційні дії від імені цього реєстратора. Суд арештував ці об’єкти.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *