Суд буде розглядати справу військового РФ за жорстоке поводження та незаконне утримання цивільної особи

Суд буде розглядати справу військового РФ за жорстоке поводження та незаконне утримання цивільної особи

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця зс рф. Йому інкримінують порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 6 березня 2022 року військові збройних сил рф затримали місцевого мешканця. Щоб отримати від нього дані про підрозділи ЗСУ, вони завдали йому численних ударів руками і ногами по всьому тілу, спричинивши тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

Потім потерпілого незаконно перемістили та добу утримували на території с. Шестовиця Чернігівської області в неналежних санітарних умовах, без верхнього одягу на вулиці при низькій температурі. Також військові рф не надавали йому медичну допомогу, яку він потребував у зв’язку з отриманими тілесними ушкодженнями.

Також військовий рф погрожував чоловіку фізичною розправою, приставляв автомат до скроні, водив лезом ножа по обличчю, образливо ставився та морально принижував.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Зазначені дії є нелюдським поводженням та катуванням, що прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу ВПК в Чернігівській області ДК НП України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *