Суд долучив нові докази у справі Гречківського

Шевченківський суд 31 травня продовжив долучати письмові докази сторони обвинувачення у справі стосовно члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Прокурор Дмитро Вакаров долучив судові ухвали і протоколи обшуків автомобілів і приміщень, матеріали НСРД: протоколи, диски і карти пам’яті (первинні носії).

Павло Гречківський критикував деякі з документів як такі, що не підтверджують обставин справи. Йдеться, зокрема, про дозвіл на обшук квартири його сина, де зазначено, що там проживає він сам, а також документи щодо обшуку автомобіля, який він раніше продав.

Гречківський зауважив, що на судових ухвалах дати вписані від руки.  «На всіх ухвалах дата написана від руки. Це те про що казав свідок Сус, що фактично ухвали друкувались в прокуратурі і потім з ним приїжджали до суду…», – сказав він. Також у засіданні дискутувалося, як саме мають долучатися і досліджуватися матеріали НСРД.

Прокурор долучав протоколи без оголошення їх змісту. Гречківський повідомив суду, що прокуратура не дала стороні захисту ознайомитись з аудіо та відео, а тільки з протоколами.

Адвокати і обвинувачені сказали, що будуть клопотати про дослідження частини матеріалів НСРД у закритому засіданні. Зокрема, захист проти розголошення даних про захворювання одного з обвинувачених – Олега Шкляра. У наступному засіданні прокурор має долучити ще кілька протоколів НСРД і два томи документів. Суд відклав розгляд справи до 8 червня.

Нагадаємо, що члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського і арбітражного керуючого Олега Шкляра обвинувачують у незакінченому замаху на шахрайське заволодіння коштами в особливо великих розмірах, а саме 500 тис доларів.

За ці гроші Гречківський нібито мав забезпечити рішення у господарських судах на користь ТОВ «Богадар». Ця фірма запатентувала спосіб виготовлення квасу і квасного сусла. У 2016 році інша фірма-виробник оскаржувала дійсність цих патентів.

За матеріалами справи, 21 вересня 2016 року адвокат Климчук, який діяв від імені компанії «Богадар», під контролем правоохоронців передав Шкляру частину грошей і той був затриманий.

У суді захист Гречківського і Шкляра відстоює версію, що Климчук діяв не як адвокат, а як провокатор, оскільки відомо, що він уже був заявником у схожій справі проти судді з Житомира.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *