Суд розгляне позов щодо оскарження санкцій стосовно трьох телеканалів 15 березня

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду відкрив провадження за одним із позовів щодо оскарження указу президента України Володимира Зеленського про застосування санкцій стосовно трьох телеканалів.

Як повідомили у Верховному Суді, КАС призначив справу до розгляду на 15 березня о 12:00.

“Суд установив, що в обґрунтуванні позовних вимог позивач вказує на порушення його права на отримання інформації від інформаційних програм, які транслюють телеканали “112 Україна”, NewsOne, ZIK та інші, перелічені в додатках до спірного рішення, оскільки його доступ до них заблоковано. Позивач вважає, що втрата доступу до вказаних телеканалів є порушенням його прав, що передбачено статтями 8 та 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. З урахуванням положень ч. 2 ст. 266 та ч. 5 ст. 262 КАС України суд дійшов висновку про необхідність перевірки порушення зазначених прав позивача в судовому засіданні”, – йдеться у рішенні КАС.

Як стало відомо агентству “Інтерфакс-Україна”, йдеться про позов харківського юриста, члена “Чугуївської правозахисної групи” Романа Лихачова.

Це третій позов, поданий до Верховного Суду у зв’язку із запровадженням санкцій стосовно зазначених телеканалів.

Раніше Верховний Суд визначився з двома позовами громадян, які оскаржують указ президента про введення в дію рішення РНБО, згідно з яким було застосовано санкції до трьох телеканалів: у розгляді одного відмовлено, стосовно другого надано час на усунення недоліків.

Як повідомлялося, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, Newsone та ZIK, які пов’язують з одним із лідерів партії “ОПЗЖ” Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб “Аріадна ТВ”, “Новий Формат ТВ”, “ТВ Вибір”, “Телерадіокомпанія “112-ТВ”, “Лідер ТВ”, “Партнер ТВ”, “Новини 24 години”, “Нові комунікації”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *