Суд визнав банкрутом “Київенерго” Ахметова

24 вересня Госпсуд Донецької області визнав банкрутом АТ “К.Енерго” (до серпня 2019 року називалося АТ “Київенерго”; кінцевий бенефіціар – Рінат Ахметов) та відкрив ліквідаційну процедуру.

12 серпня суд включив у реєстр вимог кредиторів у т.ч. вимоги “Київгазу” (286,7 млн грн), “Нафтогазу” (162,4 млн грн), “Укртрансгазу” (674,8 млн грн), “Київводоканалу” (73 млн грн), ТОВ “Техпремпоставка” (1,1 млрд грн) тощо.

Ініціатор процедури банкрутства АТ “К.Енерго” – ПрАТ “Науково-виробнича компанія “Гірничі машини” (у держреєстрі кінцевим бенефіціаром значиться Вікторія Дзюба; як повідомлялося, у компанії можуть бути “партнерські” зв’язки з “Гірничими машинами”/Corum Group Р. Ахметова).

У серпні 2018 року “Київенерго” передало в управління для комунального підприємства “Київтеплоенерго” київські ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 (забезпечують теплоенергією близько 60% киян). Перед цим для “Київтеплоенерго” передали також тепломережі, котельні і районні теплостанції. Це було пов`язано із закінченням терміну дії договору між “Київенерго” та КМДА на управління енергооб`єктами комунальної власності.

У жовтні 2018 року “Київтеплоенерго”, “Нафтогаз” і “Київенерго” підписали мирову угоду, за якою Київтеплоенерго” визнало себе правонаступником за борговими зобов`язаннями “Київенерго” перед “Нафтогазом” у розмірі майже 2,4 млрд грн.

У грудні 2018 року Кабмін погодив реструктуризацію боргу “Київтеплоенерго” перед “Нафтогазом”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *