Суд визнав вимоги Cargill до “Яблуневого дару” на 1 млрд грн

29.09.2021 Госпсуд Львівської області в межах справи №914/2404/19 про банкрутство ТОВ “Яблуневий дар” визнав грошові вимоги компанії СFSIT, Inc (Cargill Financial Services International, Inc) на суму 1,035 млрд грн (четверта черга).

Як зазначається в судових матеріалах, свої претензії СFSIT обгрунтовувало невиконанням “Яблуневим даром” умов двох договорів відступлення прав вимоги від 05.02.2015, згідно з якими СFSIT відступило для “Яблуневого дару” права вимоги до Дельта Банку за акредитивами на суму 38,2 млн дол.

На підставі вказаних договорів відступлення права вимоги “Яблуневий дар” намагався (щоправда, безуспішно) “схлопнути” свої борги перед Дельта Банком за кредитними договорами.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Фонд гарантування констатував, що за місяць до визнання Дельта Банку неплатоспроможним група пов’язаних компаній ТОВ «Яблуневий Дар» і ТОВ «Танк Транс» (пов’язані з групою T.B. Fruit Тараса Барщовського) вчинили більше десяти операцій із зарахування зустрічних вимог (т.зв. “схлопування”) на суму більше 100 млн євро. “Схлопування” своїх боргів перед Дельта Банком компанії з групи T.B. Fruit мотивували отриманням прав вимоги до Дельта Банку від Cargill (за акредитивами). Довкола цього було чимало судових спорів. При цьому також відомо, що Дельта Банк передавав права вимоги до групи T.B. Fruit для ДІУ та Ощадбанку, через що знову ж таки було немало судових процесів.

Як повідомлялося, в заставі за кредитами Дельта Банку для T.B. Fruit були товари в обороті (концентрат яблуневого соку у Львівській, Вінницькій та Хмельницькій областях); цехи розливу соків, з переробки ягід та фруктів, з виробництва плодово-ягідного пюре, консервів (Львівська область), обладнання з виробництва яблучного концентрату (Львівська область), земельні ділянки, транспорт тощо.

Про вимоги інших кредиторів до “Яблуневого дару” – тут.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *